четвъртък, 1 януари 2015 г.

ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ | TRUFFES AU CHOCOLAT



Продукти:
200 г черен шоколад
90 г краве масло
110 г захар
3 яйца
4 г ванилия на прах
210 г брашно
25 г какао на прах
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.ч. пудра захар

Приготвяне:
В съд на водна баня разтопихме тъмния шоколад и маслото разбърквайки добре. Когато сместа стана еднородна я отстранихме от котлона. Добавихме захарта и разбъркахме добре, докато тя се разтопи. В отделен съд пресяхме брашното заедно с ванилията, какаото на прах и бакпулвера. В шоколадова смес добавихме яйцата едно по едно и разбъркахме добре след това при непрекъснато бъркане добавихме и сухата смес. Покрихме съда със стреч фолио и го оставихме в хладилника докато сместа се стегне. След около час когато сместа вече беше готова подготвихме голяма тава и я покрихме с хартия за печене. Включихме фурната на 200 градуса. С помощта на лъжички оформихме сладките и ги оваляхме в пудра захар. След това ги поставихме в тавата на разстояние около 4 см една от друга. Изпекохме до готовност.

Ingrédients:
200 g de chocolat noir
90 g de beurre
110 g de sucre
3 oeufs
4 g poudre de vanille
210 g de farine
25 poudre de cacao
1/2 sachet de levure chimique
3/4 tasse sucre en poudre

Préparation:
Fondu au bain-marie chocolate et le beurre. Apres ajoute le sucre et mélanger bien.
Retirer du feu et ajoute l`oeufs. Mélanger bien. Dans un bol tamiser la farine, le poudre de vanille, le poudre de cacao et le levure alsacienne. Ajoute l`ingrédient sec dans le mélange de chocolate. Mélange bien. Couvrir le bol avec le feuille et laisse dans le frigo dans 1 heure.
Couvrir un grand plat de cuisson avec papier sulfurisé. Préchauffer le four à 200 degrés. Avec cuillères formé les biscuits et les ovales dans le sucre en poudre. Puis les mettre dans le plat de cuisson à une distance de 4 cm les uns des autres. Cuire jusqu'à ce que prêt.


Няма коментари:

Публикуване на коментар