Продукти:
- 1 патладжан
- 3 зелени чушки
- 1 морков- 2 глави лук
- 1 глава целина
- 3 скилидки чесън
- 2 ч.ч. брашно
- 20 мл олио
- 1 с.л. сода
- сол
- черен пипер
Приготвяне:
В сгорещено олио поставям нарязаните на ситно патладжани, целината, моркова и чесана за около 10 мин. Добавих и малко вода за да стане патладжана по-сочен. След като поомекнат ги изваждам и в съда слагам ситно нарязаните чушки и лук. Задушавам около 5-6 минути докато чушката и лука омекнат. В тавичка смесвам всички задушени зеленчуци и ги разстилам равномерно на дъното. От брашното олиото и подправките с малко вода замесвам тесто, което поставям върху зеленчуците. Не се притеснявайте ако останат непокрити места, основната цел е да няма много дебели пластове от тесто. Смятам, че добър ефект ще се постигне ако тестото се направи като трохи и се посипе върху зеленчуците, смятам следващия път да опитам по този начин. Пека крамбъла за около 25 минути при 200 гр. Сервирам със салата по избор.
Ingrédients:
- 1 aubergine
- 3 poivrons verts
- 1 carotte
- 2 oignons
- 1 tête de céleri
- 3 gousses d'ail
- 2 tasses farine
- 20 ml d'huile
- 1 cuillère à soupe soude
- Sel
- Poivre noir
Préparation:
En chaud d'huile j'ajoute haché aubergine, céleri, la carotte et je les laisse environ 10 minutes. J`ajouter un peu d'eau pour faire l'aubergine plus succulente.
Une fois ramollir, je les retire et le j`ajoute les poivrons et les oignons hachés. Je les braiser pendant 5-6 minutes jusqu'à ce que les poivrons et les oignons soient tendres.
Dans un plat allant au four mélanger tous les légumes et les répartir uniformément sur le fond.
Je prepare un pâte de huile, de farine et les épices avec un peu de l'eau. J`étaler le pâte sur les legumes et cuire au four pendant environ 25 minutes à 200 C.
Няма коментари:
Публикуване на коментар