неделя, 27 юли 2014 г.

КРАМБЪЛ С ПАТЛАДЖАН | CRUMBLE D`AUBERGINES


Продукти:
- 1 патладжан
- 3 зелени чушки
- 1 морков
- 2 глави лук
- 1 глава целина
- 3 скилидки чесън
- 2 ч.ч. брашно
- 20 мл олио
- 1 с.л. сода
- сол
- черен пипер

Приготвяне:
В сгорещено олио поставям нарязаните на ситно патладжани, целината, моркова и чесана за около 10 мин. Добавих и малко вода за да стане патладжана по-сочен. След като поомекнат ги изваждам и в съда слагам ситно нарязаните чушки и лук. Задушавам около 5-6 минути докато чушката и лука омекнат. В тавичка смесвам всички задушени зеленчуци и ги разстилам равномерно на дъното. От брашното олиото и подправките с малко вода замесвам тесто, което поставям върху зеленчуците. Не се притеснявайте ако останат непокрити места, основната цел е да няма много дебели пластове от тесто. Смятам, че добър ефект ще се постигне ако тестото се направи като трохи и се посипе върху зеленчуците, смятам следващия път да опитам по този начин. Пека крамбъла за около 25 минути при 200 гр. Сервирам със салата по избор.

Ingrédients:
- 1 aubergine
- 3 poivrons verts
- 1 carotte
- 2 oignons
- 1 tête de céleri
- 3 gousses d'ail
- 2 tasses farine
- 20 ml d'huile
- 1 cuillère à soupe soude
- Sel
- Poivre noir

Préparation:
En chaud d'huile j'ajoute haché aubergine, céleri, la carotte et je les laisse environ 10 minutes. J`ajouter un peu d'eau pour faire l'aubergine plus succulente.
Une fois ramollir, je les retire et le j`ajoute les poivrons et les oignons hachés. Je les braiser pendant 5-6 minutes jusqu'à ce que les poivrons et les oignons soient tendres.
Dans un plat allant au four mélanger tous les légumes et les répartir uniformément sur ​​le fond.
Je prepare un pâte de huile, de farine et les épices avec un peu de l'eau. J`étaler le pâte sur les legumes et cuire au four pendant environ 25 minutes à 200 C.

Няма коментари:

Публикуване на коментар