Продукти:
250 гр. свинско месо
1 средно голяма глава лук
1 морков
2 с.л. зехтин
2 с.л. соев сос
1 ч.л. къри
1 к.л. черен пипер
100 гр квасена сметана
сол на вкус
Приготвяне:
Нарязвам месото на ивички и го мариновам в соевия сос. Нарязаният на ситно лук задушавам в зехтина, прибавям нарязания на тънки ивички морков. Всичко задушавам за няколко минути. Прибавям маринованото месо. Овкусявам с черен пипер, къри и сол. Добавям вода колкото да покрие месото и оставям на бавен огън да се приготви. Когато месото е готово оттеглям от котлона и добавям сметаната. Разбърквам добре и сервирам с гарнитура от картофено пюре или ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар