неделя, 9 февруари 2014 г.

СВИНКО С ГАРНИТУРА ОТ ФИДЕ

Мога да коментирам това ястие само с две думи: любима рецепта


Продукти:
- 300 гр свинско месо
- 1 стрък праз
- 2 скилидки чесън
- около 100 гр кафяви печурки
- 2 кубчета топено сирене
- олио
- черен пипер

За гарнитурата:
- фиде
- 1/4 стрък праз
- 1/4 не голяма зелка
- 1 скилидка чесън
- олио
- соев сос

Приготвяне:
В добре сгорещеното олио запържвам праза, чесана и добавям гъбите добре почистени и нарязани на ивички. След като омекнат зеленчуците добавям месото нарязано на ивички или кубчета. Овкусявам с черен пипер и сол. Към края на приготвянето добавям топеното сирене и разбърквам добре докато се разтопи. Отделям от огъня.


За гарнитурата в касерола загрявам олиото и запържвам натрошеното фиде. Когато придобие червеникав цвят добавям вода колкото да го покрия и оставям да набъбне на тих огън. Отделям касеролата от огъня и оставям настрани. В друг съд загрявам отново олио и задушавам нарязания на ситно праз, чесън  и зелето докато омекнат. Прибавям фидето и овкусявам със соев сос.


Ястието сервирам като поставя на дъното на чинията от гарнитурата и залея със соса от месо и топено сирене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар