неделя, 1 декември 2013 г.

КЕКС

Хъм, това е рецептата на татко. Той е химик и винаги всичко приготвя по съответна технология. Всичко при него е точно изчислено и естествено резултата винаги е перфектен. За разлика от него на мен ми е много трудно да се придържам към рецептите и да спазвам всичко точно, абсолютно точно. Този път обаче с Христо, моя син решихме да спазим технологията. Ето и нашето кулинарно приключение ;)

И така да започнем от рецептата ;)


И от яйцата...
 
и захарта
 Разбъркахме ги добре :)

  мнооооого добре ;) докато се получи пухкава смес


 хъмммммм....

 добавихме и мазнината на тънка струя после разбъркваме мнооооого добре, не забравяйте газираната вода...

  
а след това и брашното с бакпулвера...

и отново бъъъъъркаме...

 и бъркаме....

 и.... бъркаме....
 
 без малко да забравим ванилията...

 и...

 С Христо избираме тази форма, обожавам нововъведенията в готварството ;)

 Изсипахме равномерно вътре по-голямата част от тестото


 В оставената малка част от тестото прибавихме какаото и естествено разбъркахме

 Изсипахме в средата...

 и разбъркахме леко с лъжичка ;)

 ;)
 180 градуса, отгоре и отдолу, около 50 мин ;)


Et voilà хе-хе
 
 Резултата беше ... като по рецепта ;)

1 коментар: