вторник, 3 август 2010 г.

СЪРМИ ОТ СВИНСКО МЕСО ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ОРИЗ




ПРОДУКТИ:
за сърмите
- около 400 гр свинско месо
- пушено филе
- топено сирене
- кафяви печурки
- сол
- черен пипер

за ориза
- 1 ч. ч.. ориз
- спанак (аз използвам замразен)
- лук
- къри
- сол
- черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

Месото за сърмите нарязвам на филийки които осолявам със сол и черен пипер и начуквам много добре. Задушавам гъбите нарязани на тънки ивички в зехтин с малко сол и черен пипер.
Във всяка филийка от месо постаням парченце топеносирене, лъжичка гъби и филе нарязано на ситни ивички. Завивам на сърмичка и нареждам в тава за печене. Пека на 200 градуса около 30 мин.
Ситно нарязаният ориз задушавам в зехтин, когато омекне прибавям спанака. Оставям малко на тих огън и добавям ориза, запържвам леко докато стане кристален, добавям 3 ч. ч. вода. Оставям на бавен огън докато се приготви. Накрая добавям къри сол и черен пипер.
Сервирам сърмичките върху подложка от ориз и поръсвам с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар