неделя, 29 август 2010 г.

КЕЙК СЪС КРЕМА СИРЕНЕ


/Чийзкейк/


Продукти:
- 2 пакета обикновени бисквити
- 125 гр. краве масло
-  250 гр крема сирене
- 1 ч. ч. захар
- 3 яйца
- 400 гр. квасена сметана
- ванилия
- сладко от вишни (може и от други плодове)

Приготвяне:
Бисквитите смилам с кухненски робот докато станат на трохи. 

Прибавям мекото масло. В тортена отваряема форма застлана с хартия разстилам получените маслени трохи. Крема сиренето разбивам със захарта до хомогенна смес. Прибавям яйцата, ванилията и квасената сметана. Разбивам добре сместта и я изсипвам върху бисквитената подложка.

Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса около час. Докато сместа се зачерви. Не се притеснявайте ако леко се поклаща отвътре, след като изстине сладкишът се стяга. Отгоре заливаме със сладкото от вишни и оставяме добре да се охлади.



Няма коментари:

Публикуване на коментар