Продукти:
1/2 кг. моркови
1 малка глава лук
30 гр краве масло
50 гр топено сирене
100 мл прясно мляко
Приготвяне:
Морковите и лука нарязвам наситно.
Загрявам в тенджера маслото в което задушавам лука и морковите около 5 мин под капак. Добавям вода колкото да се покрият и варя до омекване. Овкусявам със сол и пипер и пасирам с топеното сирене. Сервирам с малко нарязан магданоз.
Dobre zvuchi :). Ako iskash, probvai da smesish ili daze da zamenish morkovite s tikva, sashto stava hubavo.
ОтговорИзтриванеAz taka pravja supa ot tikva, kato smesvam vinagi ili s malko kartof, ili s morkovi, che samo tikva stava skuchna. Moze da se podpravi s malko curry i koriandar, stava malko po-exotichna :).
Ще опитам да добавя и тиква следващия път. А за кърито задължително ;)
ОтговорИзтриване