неделя, 4 февруари 2018 г.
МЕСНИ РОЛЦА С ТЕЛЕШКО | PAUPIETTES DE VEAU
Време за приготвяне: 30 мин
Готвене: 1:30 ч
Съставки:
- 1,2 кг телешко месо, нарязано на 18 парчета
- 115 г вътрешността на свинска наденица (аз използвах телешка кайма)
- 3 парчета бекон
- 1 яйце
- 1 глава лук нарязана на кръгове
- 1 суп. лъжица олио
- 3 скилидки чесън
- 2 суп. лъжици нарязана на ситно целина
- 2 суп. лъжици брашно
- 250 мл бяло сухо вино
- 250 мл телешки бульон
- 6 стръкчета магданоз
- 1/2 каф. лъжичка розмарин
- 1/2 каф. лъжичка мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- вода
- конец за връзване на месните топки
Приготвяне:
1. В купа пригответе плънката като смесите каймата, нарязания на ситно чесън, яйцето, целината, половината от мащерката, 1 стръкче нарязан магданоз и щипка черен пипер и сол.
2. С помощта на дървено чукче или лъжица (ние използвахме голям чугунен тиган ;)) начукайте месото, така че да се получат тънки листове пържоли. Поръсете с черен пипер и сол.
3. Разделете плънката на 18 порции. Навийте всяко парче месо около плънката, така че да се оформи топка. Завържете всяка топка с конец за готвене.
4. Загрейте фурната на 165 градуса
5. Затоплете олиото в широка тенджера и запържете топките от всички страни, след това ги извадете и намалете огъня.
6. В тенджерата добавете виното, бульона и лукът и брашното. Разбъркайте!
7. Тук направих малка промяна (отново поради липса на време, но смятам да практикувам по този начин рецептата) Поставих всички месни топки в тенджера под налягане заедно с виненият сос, розмарина, останалият магданоз и чесън и варих 20 минути. След това в тава наредих беконените ивици, а върху тях месните топки, на които махнах готварския конец и ги полях със останалия сос. Пъхнах ги във фурната и пекох 30 мин на 250 градуса.
30 min / 1 h 30
Ingrédients
1,2 kg veau, coupé en 18 morceaux
115 g chair à saucisse de porc
3 tranches de bacon
1 oeuf
1 oignon, en rondelles
2 c. à s. huile
3 gousses d'ail
2 c. à s. céleri, haché
2 c. à s. farine
25 cl vin blanc sec
25 cl bouillon boeuf
6 brins persil
1/2 c. à c. romarin, 1/2 c. à c. thym
Sel et poivre
Eau
et du fil de cuisine pour 18 paupiettes
Recette Paupiettes de Boeuf (pour 6 personnes)
1: Dans un saladier, préparer la farce en mélangeant la chair à saucisse, 1 gousse d'ail hachée, 1 oeuf, le céleri, 1/4 c. à c. thym, 1 brin de persil haché, 1 pincée de sel et de poivre.
2: A l'aide d'un mortier ou le dos d'une cuillère, aplatir la viande de boeuf. Saupoudrer avec du sel et du poivre.
3: Faire 18 portions de la farce. Rouler la viande de boeuf autour de la farce pour former une boule. Nouer chaque paupiette avec du fil de cuisine.
4: Préchauffer le four à 165 C.
5: Chauffer l'huile dans une cocotte. Brunir à feu intense les paupiettes de boeuf sur tous les cotés, quelques unes à la fois, puis les mettre de coté. Réduire le feu à moyen.
6: Dans la cocotte, ajouter vin, bouillon, rondelles d'oignon, farine - mais pas les paupiettes ! Battre.
7: Placer le bacon au fond de la cocotte. Puis les paupiettes de boeuf. Ajouter au besoin plus de bouillon /et/ou d'eau afin de couvrir l'ensemble. Ajouter 2 gousses d'ail, 5 brins de persil, du romarin et du thym.
8: Amener lentement à ébullition. Couvrir. Placer au four. Cuire pendant 1 heure 30. Arroser plusieurs fois les paupiettes avec la sauce dans la cocotte .
9: Retirer les paupiettes. Couper et enlever les fils. Faire cuire à feu doux la sauce pendant 2 à 3 minutes.
Suggestion de vin: Bordeaux rouge, Beaujolais, Languedoc rouge, Cotes du Rhône rouge (Vin de France).
Bon appétit!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар