четвъртък, 1 януари 2015 г.

СНЕЖНИ ТОПКИ | BOULES DE NEIGE


Продукти:
За тестото
1 яйце
150 г захар
100 г кисело мляко
140 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
2 ванилии
75 г масло

За крема
5 ябълки
20 г масло
100 г захар
2 ванилии
40 г коняк
200 г квасена сметана

кокосови стърготини

Приготвяне:
Загрявам фурната на 200 градуса. Разбивам много добре яйцето със захарта. Прибавям киселото мляко и разтопеното масло. Към получената смес добавям пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Полученото тесто изсипвам във формички за мъфини и изпичам до готовност. Изваждам от фурната и оставям да изстинат във формичките няколко минути след това ги изваждам и нареждам в чиния.
За крема обелвам ябълките и ги нарязвам на малки кубчета и заедно със маслото и захарта ги задушавам на бавен огън. Когато ябълките омекнат ги отстранявам от котлона и оставям да изстинат. Пасирам ги и добавям ванилиите, коняка и квасената сметана. Готовата смес оставям в хладилника за около 1 час, за да се стегне. Разстилам ябълковото пюре върху подредените мъфини и ги поръсвам обилно с кокосови стърготини.

Ingrédients
Pâte
1 oeuf
150 g de sucre
100 g de yaourt
140 g de farine
1/2 sachet de levure chimique
2 vanilline
75 beure

Crème
5 pommes
20 beure
100 g de sucre
2 vanilline
40 g Cognac
200 g de crème aigre

noix de coco râpée

Préparation:
Chauffer le four à 200 degrés. Battre l'œuf avec le sucre. Ajouter le yogourt et le beurre fondu. Dans le mélange ajouter la farine tamisée avec la levure chimique et la vanille. La pâte obtenue verser dans des plateaux à muffins et cuire jusqu'à ce que prêt. Du four et laissez refroidir quelques minutes, puis retirez-les et les disposez sur une plaque.
Pour la crème peler les pommes et les couper en petits cubes et avec le beurre et le sucre étouffent eux sur un feu lent. Lorsque les pommes soient tendres les retirer du feu et laisser refroidir. Purée et ajouter la vanille, le Cognac et de crème aigre. Prêt mélange laisser au frigo pendant environ 1 heure. Graisser le muffins avec le melange de pommes et saupoudrer avec beaucoup de noix de coco.

Няма коментари:

Публикуване на коментар