неделя, 6 април 2014 г.

CAVATELLI С МЕСО И НАХУТ

Всичко започна с няколко пакета оригинална италианска паста. Реших, че този път наистина ще опитам оригинална рецепта за да мога да се потопя изцяло във вкусовете на италианската кухня. Мисля, че резултата, който постигнах бе наистина добър. 

Tout a commencé avec quelques paquets de pâtes d'origine italienne. J'ai décidé que cette fois sera vraiment essayer la recette originale afin que je puisse s'immerger totalement dans les saveurs de la cuisine italienne. Je pense que le résultat qui a été obtenu vraiment bon. 



Продукти за 4 порции:
- 250 гр Cavatelli /предполагам могат да се използват и други къси макарони/
- 250 гр сварен нахут /аз използвах от консерва/
- около 200 гр свинско месо
- 1 глава жълт лук
- 2 стръка прясна целина
- 1 голям морков
- 2-3 супени лъжици коняк
- 100 гр ситно настърган пармезан, без него нищо не е същото ;)

Ingrédients pour 4 personnes:- 250 g Cavatelli / je propose que vous pouvez utilisé et autres pâtes courtes /
- 250 g de pois chiches cuits / J'ai utilisé en conserve /
- Environ 200 grammes viande de porc
- 1 tête d'oignon
- 2 branches de céleri frais
- 1 grosse carotte
- 2-3 cuillères à soupe de cognac
- 100 g de parmesan râpé finement, sans lui rien n'est pas pareil;)


Приготвяне:
В затоплена мазнина задушавам лука. След като придобие жълт цвят прибавям месото нарязано на тънки ивици /най-лесно може да бъде нарязано когато е леко замразено/. Когато месото омекне добавям добавям целината и моркова предварително ситно пасирани. Задушавам няколко минути добавям коняка и оставям на тих огън за няколко минути. Накрая добавям добре изцедения нахут от консерва.
Сварявам Cavatelli както е описано на опаковката и ги изцеждам добре. Добавям малко масло и сервирам. Поставям сварените Cavatelli най-отдолу и поръсвам със сместа от месо завършвам със ситно нарязан пармезан.

Préparation:
Dans l'huile chaude je braiser les oignons . Après l'acquisition d'une couleur jaune j`ajouter la viande coupée en fines lanières / le plus facilement vous pouvez coupé lorsqu'il est légèrement gelé /. Lorsque la viande est tendre j`ajouter le céleri et la carotte tres finement broyé. Braiser quelques minutes, ajouter le cognac et laissez sur feu doux pendant quelques minutes . Enfin, j`ajouter les pois chiches en conserve bien drainés .

Cuisine cavatelli comme décrit sur ​​l'emballage et essorez les bien. Ajouter un peu de beurre et servir. Pose les Cavatelli au fond et saupoudrer avec un mélange de finition avec de la viande hachée parmesan.




Няма коментари:

Публикуване на коментар