неделя, 15 септември 2013 г.

ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ


Да си призная реших да експериментирам, вероятно рецептата ми се доближава до една от нормалните такива за този вид ястие, но не съм чела предварително. Както и да е. Смятам, че се получи много, много вкусно и естествено лесно за приготвяне. 
Задължително трябва да опитате! :)


Продукти:
2 големи патладжана
200 г свинско месо
1 червена чушка 
1 средно голям домат
1 глава лук
100 г кашкавал
червен пипер
черен пипер
чубрица
сол

Приготвяне:
Задуших ситно нарязания лук в гореща мазнина. Прибавих ситно нарязаното свинско месо и оставих за няколко минути по капак докато месото за запържи по малко от всички страни. Поръсих с черния и червения пипер, добавих чубрицата и осолих на вкус. Прибавих ситно нарязаната чушка и домат. Оставих за няколко минути докато течността от домата намалее.
Разрязах измитите патладжаните на две и ги обелих. След това ги издълбах внимателно с малка лъжичка. Поръсих ги внимателно с малко сол. След това ги напълних с приготвената смес от месо и зеленчуци. Нарязах кашкавала на парченца и с него поръсих напълнените вече патладжани.


Изпекох ги в загрята фурна на 220 С до готовност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар