Да си призная реших да експериментирам, вероятно рецептата ми се доближава до една от нормалните такива за този вид ястие, но не съм чела предварително. Както и да е. Смятам, че се получи много, много вкусно и естествено лесно за приготвяне.
Задължително трябва да опитате! :)
Продукти:
2 големи патладжана
200 г свинско месо
1 червена чушка
1 средно голям домат
1 глава лук
100 г кашкавал
червен пиперчерен пипер
чубрица
сол
Приготвяне:
Задуших ситно нарязания лук в гореща мазнина. Прибавих ситно нарязаното свинско месо и оставих за няколко минути по капак докато месото за запържи по малко от всички страни. Поръсих с черния и червения пипер, добавих чубрицата и осолих на вкус. Прибавих ситно нарязаната чушка и домат. Оставих за няколко минути докато течността от домата намалее.
Разрязах измитите патладжаните на две и ги обелих. След това ги издълбах внимателно с малка лъжичка. Поръсих ги внимателно с малко сол. След това ги напълних с приготвената смес от месо и зеленчуци. Нарязах кашкавала на парченца и с него поръсих напълнените вече патладжани.
Изпекох ги в загрята фурна на 220 С до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар