Това е любимата пица на моето семейство и така наречената от моите приятели "Пицата с пържоли".
Приготвя се много бързо и лесно. Трябват ви само голяма тава и желание :)
Приготвя се много бързо и лесно. Трябват ви само голяма тава и желание :)
Продукти за тестото:
- около 800 гр. бяло брашно
- 1 кубче мая
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 яйце
- щипка сода за хляб
- 1 1/2 ч.л. захар
- 1 к.л. сол
За плънката:
- около 300 гр свинско месо
- 3 големи глави лук
- черен пипер на вкус
- около 200 гр сирене
И още:
- зехтин
- кашкавал
Първото нещо което правя е да затопля леко прясното мляко в него разтварям захарта и поставям маята. Оставям я настрани докато втаса. В голяма купа пресявам брашното и правя малко кладенче в средата. Там поставям киселото мляко и содата и леко ги разбърквам докато млякото кипне. Прибавям солта, яйцето.
Докато изчаквам маята за тестото обелвам и нарязвам на тънки ивички лука. Задушавам го до златисто в загряно олио и прибавям нарязаните на ивички месо. Когато месото стане златисто добавям черния пипер и разбърквам леко. Може да добавите сол, но тъй като сиренето е солено аз лично не предпочитам.
Месото |
Тестото |
Застилам тава с хартия за печене и с намазана с зехтин ръце вземем тестото и го разстилам на тънка кора, така че да покрие цялата тава. Отгоре натрошавам сиренето, върху него изсипвам месото и поръсвам отгоре със ситно нарязан кашкавал.
Това е! Оставям я във фурната на 250 градуса. докато кашкавала стане златист.
Пица "Блириди" :) ще я пробваме!
ОтговорИзтриване