Продукти:
За сладкиша:
- 6 жълтъка
- 3 белтъка
- 100 г краве масло
- 250 г пудра захар
- 250 г брашно
- 0,100 л прясно мляко
- 1 пакетче бакпулвер
За глазурата:
- 3 белтъка
- 50 г кристална захар
Приготвяне:
Разбивам до побеляване маслото със захарта. Прибавям един по един жълтъците, по малко от млякото, по малко от брашното с бакпулвера до свършване. Разбивам белтъците на сняг, половината прибавям към сместа, а другата половина доразбивам със захарта за глазурата и отделям настрани. Изсипвам сместа за сладкиша в продълговата кексова форма и пека при 170 градуса.
Когато сладкиша е изпечен, покривам го с белтъчната смес и пека на грил около 10 мин., докато леко покафенее горната му част.
Готовият сладкиш напудрям леко с канела и пудра захар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар