събота, 8 май 2010 г.

ПАНИРАНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБЕН СОС



Продукти:
- 250 гр. свинско месо от бут
- 2 филии пресен хляб
- 2 яйца
- 250 пресни печурки
- 100 гр готварска сметана
- 2 с. л. брашно
- черен пипер, сол, чубрица
- зехтин

Приготвяне:
Пържолките се нарязват на тънки филийки, осоляват се със солта и черния пипер и се начукват леко. Оставят се няколко минути за да се отпуснат може и в хладилник. През това време смиламе хляба на трохи осоляваме ги леко и добавяме черен пипер и чубрица на вкус.
В тиган загравам зехтина, овалваме пържолките първо в брашното, после ги потапяме в разбитите яйца и накрая ги овалваме добре в подправените хлебни трохи. Пържим до златисто. В останалата мазнина задушаваме гъбите нарязани на филийки когато са готови добавяме сол, черен пипер на вкус и заливаме със сметаната. Оставяме така няколко минути като разбъркваме за да не загори.
Сервираме панираните пържолки залети с гъбен сос като гарнитура могат да се използват сотирани картофки поръсени с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар